teisipäev, 12. juuli 2022

Online makselahendused ja nende võimalused


Maailm on viimase paari aastakümnega tohutu tempoga arenenud ja muutunud ning sellest ei ole mõjutuseta jäänud ka meelelahutuse valdkond ja finantsmaailm. Inimesed on alati olnud nõus mõnusa ajaviite ja meelelahutuse eest ka veidi raha välja käima ja riske võtma kuid praeguse aja mugavuse ja kiire tempo juures on sularaha kasutus väga marginaalseks muutunud ja online keskkonnas aega veetes ei saa ka kaardiga viibates kuidagi tasuda. Siinkohal on appi tulnud erinevad tänapäevased makselahendused, millest üks populaarne ja kasutajate poolt kiidetud variant on näiteks Brite makselahendus, mille populaarseim kasutuskoht on erinevad mängukeskkonnad nagu Brite casino lehed.

Mis üldse on online põhised makselahendused ja milleks neid kasutatakse?

Online makselahendused on nagu ühendavad sillad erinevate veebikeskkondade ja sinu pangakonto vahel. Kui varasemalt tasuti asjade eest sularahas või kaardiga siis arenev internetipõhine keskkond ja elustiil on nõudnud, et oleks võimalik makseid sooritada online keskkonnas. Küll aga ei ole paljud pangad veel piisavalt tänapäevaste lahendustega ja igas riigis ning keskkonnas ei ole võimalik mugavalt interneti teel oma pangakontolt raha e-poodi või meelelahutuse keskkonda kanda näiteks puuduva sisselogimise meetodi tõttu ja siinkohal tulevadki appi erinevad makselahendused – nad aitavad sul otse oma pangakontolt raha liigutada vastavasse online keskkonda või vastupidi – sealt oma pangakontole.

Enimlevinud kasutamise kohad sellisetele lahendustele ongi erinevad meelelahutuse kohad, kus saab kas mängusiseselt mingeid lisasid osta või meelelahutus ise on tasuline. Lisaks on populaarne koht sellistele makseviisidele ka erinevad e-poed nagu näiteks meil siin Eestis tänapäevased ehituspoed mis kasutavad eranditult Britele väga sarnast makselahendust nimega Trustly – tegemist on põhimõtteliselt sama süsteemiga kuid see ühildub Eesti pankadega ja seetõttu on siin eelistatum variant.

Millistes valdkondades peale meelelahutuse neid makselahendusi veel kasutada saab?

Lisaks meelelahutusele, mis on muidugi selliste makselahenduste kasutamiseks number üks koht populaarsuselt, on antud lahendused ka väga levinud erinevates keskkondades kus pead külastuse jooksul makseid tegema, näiteks erinevad e-poed nagu näiteks ehituspoed ja kodutehnikat müüvad poed. Küll aga on tegemist igati kasvava trendiga ja online põhised makselahendused on oma populaarsust ja hoogu alles kogumas seega tõenäoliselt näeb neid võimalusi mõne aastas jooksul veel enamates kohtades.

Kas online makselahendus on turvaline viis oma rahaga ümber käimiseks?

Oma rahaga kusagil ümber käimine tekitab alati küsimusi, et kas minu andmed ja raha on ikka turvalistes kätes ja ega ei ole ohtu oma rahast ilma jääda. Tänapäevased populaarsed makselahendused nagu Brite, Trustly ja ka e-rahakotid nagu Skrill ja Neteller jms on end juba pikalt tõestanud ja igati turvaliste keskkondadena kasutajate seas hinnatud seega neid kasutades ei tohiks olla ohtu mingi jama otsa sattuda. Küll aga tasub uut makselahendust kasutades alati eelnevalt taustatööd teha, ehk otsi ja uuri selle kohta täpsemat infot ja ka teiste kasutajate tagasisidet, sealt saad üpris hea ülevaate kui kindla keskkonnaga on tegemist. Lisaks tasub ka teada mis riigis ja milliste pankadega antud lahendused toimivad ja ühilduvad, Eestis hoiab kindlasti sellistel lahendustel ka Finantsinspektsioon aktiivselt silma peal ja probleemide korral võid julgelt nende poole pöörduda, kui mujalt nagu näiteks kasutatavalt keskkonnalt abi ei saa. Esmalt tasub ikka alati pöörduda valitud meelelahutuse keskkonna või e-poe klienditeeninduse poole, ehk saad sealt abi.

Korduma kippuvad küsimused

  • Kas online makselahendus on ainus viis tasumiseks keskkondades, kus seda võimaldatakse?

Mitte alati kuid väga paljud näiteks meelelahutuse keskkonnad on läinud tõesti seda teed, et nad ei pakugi teisi makselahendusi kuna selle järele puudub vajadus.

  • Kas ma pean selliste makselahenduste kasutamiseks oma isikuandmeid ja pangakonto ligipääsu jagama?

Sa pead tõesti elementaarset infot nendega jagama ja nende kaudu oma internetipanka sisse logima, seega veendu, et kasutad juba tõestatud ja turvalist keskkonda ja meetodeid.

  • Kas ma saan neid lahendusi kasutada ka siis, kui mul puudub ligipääs oma internetipanka?

Èi, online makselahendused on nagu ühenduspunkt kahe keskkonna vahel millest üks on sinu internetipank. Kui sul puudub viis sinna sisse logimiseks siis makseid kahjuks teha ei ole võimalik.

Kommentaare ei ole:

Populaarsed postitused