pühapäev, 19. juuni 2022

Kuidas slotimasinad toimivad? Heidame pilgu tehnilisele poolele




Slotimasinad jagunevad kahte kindlasse rühma: fikseeritud sümbolitega ning fikseerimata sümbolitega. Fikseeritud tähistega masinad on vanamoelised ning nende masinate ühel kettal on 20 erinevat sümbolit. Fikseerimata tähistega masinatel on digitaalne ketas, millele on võimalik sisestada üle 250 erineva sümboli. Olenemata nende stiilist töötavad kõik masinad RNG tehnoloogia abil, kus numbrid ning kettad fikseeruvad juhuslike numbrite/tähiste kombineerimisel. Kombinatsioonide ilmumisel tekivad võiduvõimalused ning kaotused.


Masinate tarbeks on ehitatud vastavad süsteemid, kus ketaste ning kangide alusel liiguvad ka kettad. Ühel slotimasinal võib olla kuni 5 ketast, digitaalsetel isegi enam.

Füüsiliste slotimasinate eeskujul on ka programmeeritud veebipõhised slotimasinad. Eesti veebimaailmas on üks tuntumaid slotimasinate mängukeskusi https://www.nutz.ee.

Kuidas slotimasin tehniliselt töötab?

  1. Sisestades masinasse mündi, teostab detektor kontrolli ning mündi olemasolul vabastab kangile suunatud piduri. Ehk- peale panuse panemist ning raha sisestamist on kang vaba selle tõmbamiseks. 

  2. Kang on omakorda ühenduses hammasrattaga, mille liikuma panemisega käivituvad ka slotikettad. Juhusliku aja jooksul hammasratas hakkab pidurduma ning seejärel ka kettad. 

  3. Kombinatsioonide tekkimisel saab masin ise aru, kas tehtud panuse järel tekkis võitu väärt kombinatsioon.

Masinas on keskmine võll, millele kinnituvad kolm identset rulli. Rullid on aga omakorda ühendatud hammasratastega, millel on kolm sälku. Sälguga kettad on ühendus ketaste rullidega, mis omakorda aitavad kettaid ringi ajada. Aastate jooksul on mehaanikud proovinud slotimasinate ehituseks mitmeid mehaanilisi süsteeme, kuid siiani on vana baastehnika toiminud kõige paremini.

Slotimasinaid ehitatakse mitmete teemade alusel. Ameerika Ühendriikides figureerivad pigem originaalsed temaatikad ning vana stiil, kuid ka filmidel või populaarsetel karakteritel põhinevad teemad.

Tehnika ning võiduvõimalus

Panustada on võimalik üksikpanustega ning kombineeritud panustega. Kui panused on suuremad, on võimalik ka võiduvõimalusi kasvatada. Võidu puhul avaneb masinas müntide kogumiskassa luuk, ning võidetud mündid väljuvad kogumiskasti. Sealt saab mängija oma võidu kätte.

Tehnoloogia areng

Slotimasinad toodavad üle 60% kõigist kasiinodesse paigutatud mängudest kasumit ning kasiinod sõltuvad suuresti nende masinate korrasolust ning kasutamisvõimalustest. masinate tehnilise poole eest kantakse hoolt regulaarselt ning remondiga tegelevad vaid litsentseeritud mehaanikud ning ettevõtted. Kas ka slotimasinad võivad olla petetavad? Kindlasti mitte. Ka tehniliselt enda tarbeks ümber ehitatud masinad eemaldatakse kasiinodest esimesel võimalusel. Isegi siis, kui peaks tekkima kahtlus nende töökindluse suhtes.

Kommentaare ei ole:

Populaarsed postitused