pühapäev, 14. juuni 2015

Nutisport - pulsi ja muude näitajate mõõtmine iPhone ja teiste nutitelefonidega, 1. osa - ühendamine

Väike isiklik test kuidas oma sportlike näitajaid mõõta ilma pulsikella omamata. Aluseks võetud Spordihai.ee blogis olev kirjutis - Sotsiaalsed treeningujälgimisteenused nutitelefonidele.

Üritan üksikasjalikult kirjeldada kuidas käitusin, et ka kõige vähem nutiseadmetega läbikäinud tegelane suudaks seda järgides samuti asja edukalt proovida.
Kasutasin iPhone 6, Polar H7 pulsivööd ja Endmomond appi.

Kuidas käitusin?

1. Osta Polar H7 pulsivöö - (näiteks Spordihai.ee e-poest)


2. Võta toode karbist. Sul on nüüd vöö ja andur pulsi mõõtmiseks


 3. Tee vöö kummist pind jooksva vee all märjaks. Märjaks võib saada ka tekstiilosa aga sellest pole midagi.



4. Pane vöö ümber rindkere ja ühenda aasa abil 2 poolt. Võid need ühendada oma nina ees ja siis keerata selle nii, et trukid jääksid ettepoole.

5. Kinnita andur vöö külge. Need 2 trukki mis keerasid ettepoole on mõeldud just anduri jaoks. Lõpptulemus peaks olema midagi sellist. Kui sportimine on lõpetatud ja vöö eemaldatud siis tuleb ka andur eemaldada vöö küljest, vastasel juhul saab anduri patarei väga ruttu tühjaks.

6. Installeeri oma telefoni Endomondo app. Leiad selle Appstorest otsingusõnaga "Endomondo". See on tasuta kui sa ei uuenda seda Premium tasemel. Tavakasutuses pole vaja uuendada Premiumiks


7. Lülita sisse telefoni Bluetooth. Tõmba oma ekraani allservast näpuga, et kontrollpaneel tuleks nähtavale ja lülita sisse pildil punase joonega ümbritsetud ikoon. Valgena on see aktiveeritud.


8. Käivita Endomondo programm


9. Loo omale Endmomondo konto - saab mugavalt ka Facebooki kasutada konto loomiseks. Seejärel logi sisse.


10. Seo pulsivöö apiga (see ei tähenda füüsilist sidumist vaid ühenduse loomist telefoni, pulsivöö ja api vahel). Selleks vali paremast ülaservast avanevast menüüst Settings. Sealt leiad punkti Heart Rate. Ning seejärel on järgnevas vaates nupp Connect belt (vöö peab sellel hetkel juba ümber keha olema ja andur trukkidega vöö külge kinnitatud olema. Vali seejärel valikust Bluetooth Low Energy ja vajuta nupule Enable Bluetooth Low Energy. Seejärel tuleb veel vajutada nupule Pair.


11. Kui vöö on appiga seotud siis peaks valima ülevalt vasakult avanevast menüüst Workout. Kui kõik on tehtud korrektselt nagu ülevalpool mainitud punktides kirjeldatud peaks Heart Rate juba kuvama pulssi.



NB. Peale sportimist tuleb vöö keha ümbert eemaldada, andur eemaldada vöö küljest ja vöö jooksva veel all pesta.

Kommentaare ei ole:

Populaarsed postitused